top of page

 

CORNWALL

7. - 14. JUNI 2024

8 DAGER - 7 NETTER

 PRIS PR. PERSON I DOBBELTROM KR 27 700,-

se praktiske opplysninger

output-onlinepngtools.png
output-onlinepngtools.png

CORNWALL – blant mytene om Camelot og Kong Arthur     

7. – 14. juni 2024       8 dager/7 netter

 

Høydepunkter

  • St Michael's Mount, tidevannsøya

  • Land's End, «verdens ende» på kornisk, den vestligste spissen av England

  • De fortryllende fiskeværene, der tiden ser ut til å ha stoppet

  • The Cornish Mining Landscape, på UNESCO verdensarvliste

  • Fullpensjon (bortsett fra en lunsj)

  • Spesielt utvalgte bosteder

 

Hele Cornwall er en AONB: Area of ​​Outstanding Nature Beauty, en grad av beskyttelse som Storbritannia tildeler områder av spesiell landskapsmessig og naturlig betydning.

 

Cornwall ligger i det sørvestlige hjørnet av Storbritannia, og er et fascinerende område fullt av myter, legender og mysterier, som alltid har tiltrukket seg malere, poeter og forfattere fra hele verden. Bli med oss for å oppleve skjønnheten til denne stripen land, klemt mellom to hav.

 

Vi følger de spektakulære stiene langs kysten, forbi pittoreske fiskevær, og innover i landet til gårder, forlatte gruver og mystiske steinsirkler. Vi besøker den magiske granittøya St. Michael, som bare kan nås til fots når lavvann tillater det. Tvilling av den mer berømte Mont Saint Michelle i Normandie, som den deler historier og legender med.

Vi besøker Tintagel Castle. Legenden indikerer at slottet er det mytiske Camelot, setet til kong Arthur.

En hel dag vies til kunstnerbyen St. Ives, med sine utallige studioer og gallerier. Karakterisert ved pastellfargede strender langs det vakre blå keltiske hav.

 

Vi bor på spesielt utvalgte steder med god mat og hyggelig atmosfære.

To netter på Camelot Castle. Storslått, og med en fantastisk beliggenhet.

Fem netter på Cape Cornwall Country Club. Med nyrenoverte rom og svømmebasseng.

All mat, bortsett fra lunsj i St. Ives, er inkludert i pakkeprisen. Drikke til middagene kommer i tillegg.


I tillegg til vandringer, legger vi opp til hyggelige landsbybesøk, attraksjoner og severdigheter. Det blir en god miks av natur og kultur i løpet av disse dagene.


Etappene varierer fra 10 til 12 km. Det er ingen bratte oppstigninger på denne turen.  Terrenget er variert. Vi går på opparbeidede stier, grusveier og strand. Vi går i et vanlig gangtempo. Pauser tas hyppig, men du bør kunne gå 3-4 timer sammenhengende i kupert terreng.  Se også beskrivelsen i dag-for-dag programmet.

Tidsangivelsen pr. dag er «netto-vandretid». Vi bruker dagen, tar pauser underveis, besøker landsbyer, severdigheter og stopper når guiden forteller spennende historier.

 

Husk at i England må man ha vanntette fjellstøvler eller hikingsko med god støtte rundt anklene.

 

Vår guide, Stefano Spinetti, er med oss hele veien. Stefano har stor kunnskap innen biologi, historie, arkeologi og kultur. Hans kunnskap, engasjement, formidlingsevne og smittende humør kommer alltid våre gjester til gode.

Program

Dag 1 – fredag 7. juni:             Oslo Gardermoen – Bristol Airport - Cornwall

Flyavgang fra Oslo Gardermoen med KLM kl. 06:30 til Amsterdam. Videre kl. 13:00 med ankomst Bristol kl. 13:15. Her venter vår guide, Stefano Spinetti, på oss. Kjøreturen fra Bristol Airport til hotellet er ca. 2,5 timer.

Vi stopper for lunsj underveis.

 

De første tre nettende skal vi bo på Camelot Castle. Et drømmeslott vi kan gå oss bort i.

 

Måltider inkludert: middag på hotellet.

 

Dag 2 – lørdag 8. juni:             Boscastle – Tintagel – Castle of Tintagel

Etter en rikholdig engelsk frokost drar vi med minibussen til Boscastle. Her starter dagens vandring.

Vi går langs kyststien vestover mot Tintagel med vakker utsikt over bukten. I Tintagel besøker vi ruinene av det såkalte Kong Arthurs slott, et sted romantikere identifiserer som det mytiske Camelot.

 

Oppstigning: 400m – Nedstigning: 350m - Lengde: 12 km – Varighet: ca. 4,5 timer

Måltider inkludert: full English breakfast, lunsjpakke og middag.

 

Dag 3 – søndag 9. juni:                      Port Isaac – Marazion – St. Michael´s Mount

I dag skal vi kjøre fra Tintagel til Lizard. Underveis stopper vi ved to herlige landsbyer; Port Isaac og Marazion, hvorfra vi fortsetter til fots mot den magiske granittøya Mount St. Michael. Øya er kun tilgjengelig under lavvann og toppes av et stemningsfullt middelalderslott som tilhørte St. Aubyn familien i over 300 år.

 

Det har blitt oppdaget at syv steder i verden, svært fjernt fra hverandre, er klostre og graver dedikert til erkeengelen St. Mikael. Avstandene mellom helligdommene er store, og i tre tilfeller er avstandene like.

 

Legenden forteller at linjen til St. Mikael symboliserer slaget med sverdet som erkeengelen Mikael påførte selveste Lucifer, lederen av englenes opprør, da han slo ham ut av himmelen. Det utrolige er at alle de syv klostrene danner en perfekt rett linje.

 

Linjen til St. Michael har sitt opphav i Irland, nærmere bestemt på den ubebodde øya Skelling Michael (St. Michael). Mest sannsynlig var det der erkeengelen Michael dukket opp for den fremtidige beskytteren av Irland, St. Patrick, og hjalp ham med å frigjøre det "grønne landet" fra demoner.

 

Det andre punktet på linjen er altså Mount St. Michael, i Cornwall, i Mounts Bay. Lokal legende sier at i 495 var det her erkeengelen Michael dukket opp for en gruppe fiskere. Bernardinene som bodde på øya bygde et kapell dedikert til erkeengelen Michael. Dette kapellet ble ødelagt av et jordskjelv, men ble gjenoppbygd slik at vi kan se det.

 

Enda mer overraskende er det at de tre største klostrene ligger i samme avstand fra hverandre. Det vakre og berømte klosteret Mont Saint-Michel på grensen til de franske regionene Normandie og Bretagne,  Sacra di San Michele i Italias Susa Valley/Piemonte og Sanctuary of Monte Sant'Angelo på Italias Mount Gargano i Apulia-regionen.

 

Det sjette stedet for tilbedelse dedikert til erkeengelen Michael, ligger på den greske øya Symi i byen Panormitis. Templet er kjent for et av de største bildene av erkeengelen Michael i verden. Figuren hans er over tre meter høy..

Linjen ender i Israel, ved klosteret på Mount Carmel i Haifa.

 

Etter besøket på St. Michael´s Mount kjører vi mot vårt neste bosted, Cape Cornwall Country Club.

 

Stigning: ingen – Lengde: 3,5 km

Måltider inkludert: full English breakfast, lunsjpakke og middag.

  
Dag 4 – mandag 10. juni:       Cape Cornwall – Sennen Cove – Land’s End

I dag starter vi til fots direkte fra hotellet. Målet er Land's End.

Fra Cape Cornwall følger vi den flotte turstien langs kysten mot Sennen Cove og frem til den fantastiske Whitesand Bay. Her tar vi pause på stranden før vi går den siste etappen mot Land’s End. Retur til St. Just med lokalbuss. Vi går ca. 40 minutter fra St. Just og tilbake til hotellet.

 

Høydeforskjell: ca. 250m – Lengde: 11,2 km – Varighet: ca. 4 timer

Måltider underveis: full English breakfast, lunsjpakke og middag.

 

Dag 5 – tirsdag 11. juni:         St. Ives

Denne dagen er dedikert til den pittoreske landsbyen St. Ives, som nås ved en kort bussreise fra hotellet.

Vi får muligheten til å beundre uforglemmelig utsikt og til å dykke inn i smugene i den romantiske og pittoreske byen St. Ives.  Byen er gjort kjent av verdensberømte malere og skulptører. St. Ives er også hjemsted for en gren av Londons berømte Tate’s Gallery, Barbara Hepworth Museum and Sculpture Garden og andre attraksjoner.

Lunsj på egenhånd i St. Ives. Det er mange små steder å velge mellom her.

 

På vei tilbake til hotellet stopper vi for å beundre gruvelandskapet her, et unikt verdensarvsted under Unesco-beskyttelse.

 

Måltider inkludert: full English breakfast og middag på pub.

 

Dag 6 – onsdag 12. juni:         Geevor Tin Mine / Paul – Lamorna Cove - Mousehole

Etter frokost kjører vi til Geevor Tin Mine, som ligger på de røffe klippene av tinn-kysten vest i Cornwall. Et fantastisk sted å oppdage historien om kornisk metallgruvedrift i denne ekte tinngruven fra Cornwall hvor lite endret seg fra da gruven stengte i 1990.

 

Geevor Tin Mine, tidligere North Levant Mine var i drift mellom 1911 og 1990, og hvor produksjonen var tilsammen rundt 50 000 tonn svart tinn.

 

Etter besøket i det fantastiske komplekset kjører vi til Paul hvor vi starter en hyggelig fottur til Lamorna Cove. Herfra, via smale veier og jorder, går vi tilbake til den sjarmerende fiskerlandsbyen Mousehole. Typisk kornisk og berømt for sin lille havnemunning. Mousehole er et billedskjønt tilfluktssted og en labyrint av trange gater, sjarmerende hus og båter som dupper i bukten.

 

Stigning: 270m – Lengde: 10 km – Varighet: ca. 3,5 timer
Måltider inkludert: full English breakfast, lunsj og middag.

 

Dag 7 – torsdag 13. juni:        Lizard Point - Cadgwith

Etter frokost kjører vi til Lizard Point og deretter gå vi til fots langs den mest sørlige stien i Storbritannia. Vi går langs klippene med utsikt over havet til vi kommer til karakteristiske landsbyen Cadgwith.

 

Cadgwith er en arketypisk fiskerlandsby med sine tette hytter med stråtak, beliggende langs sidene av dalen, og den lille flåten av fargerike fiskebåter vinsjet opp på stranden. Det faktum at båtene fortsatt er i bruk og den lokale puben (The Cadgwith Cove Inn) er anerkjent for sang av korniske sanger hver fredagskveld, vitner om at den tradisjonelle karakteren til denne landsbyen fortsatt lever i beste velgående. Landsbyen har også en blomstrende spilleklubb.

 

Grunnen til at takene er stråtak skyldes at Cadgwith er omtrent så langt fra de skiferproduserende regionene som Delabole, som du kan komme.

 

Etter besøket går vi tilbake langs landeveiene, mot Lizard.

 

Høydeforskjell: 360m – Lengde: 12,5 km – Varighet: ca. 4 timer

Måltider inkludert: frokost, lunsjpakke og avskjedsmiddag.

 

Dag 8 – fredag 14. juni:          Avreisedag

Lang frokost og utsjekk fra hotellet før vi setter kurs for Bristol og flyplassen. Kjøreturen er ca. 3 timer. Flyavgang med KLM kl. 17:30 til Amsterdam. Videre kl. 20:50 med ankomst Gardermoen kl. 22:35.

Måltider inkludert: frokost og lunsj

PRIS PR. PERSON KR 27 700,-, som inkluderer:

- Fly Oslo Gardermoen- Bristol tur/retur med KLM utgjør kr 5334,-

Merk at du kan trekke ut flyreisen, søke andre flyselskap/ankomststeder og møte i Bristol eller på hotellet.
- Flyskatter
- Fellestransport ifølge program i 17-seter minibuss
- 7 netter i dobbeltrom på unike hoteller
- Vandringer ifølge program
- Inngang til Tintagel Castle, St. Michael’s Mount og Geevor Mine

- 7 frokoster ”full English”
- 6 lunsjer, inkludert en flaske vann pr. person
- 7 middager, inkludert vann og kaffe
- Engelsktalende lokalguide, Stefano Spinetti
- Teknisk reiseleder fra TIL FOTS: Hege Tokerud

 

Ikke inkludert:

-to lunsjer: dag 1 og dag 5
-drikke til maten
-tips (GBP 20 per person)

 

Tillegg for dobbeltrom som enkelt (bare på forespørsel)        kr. 5 500,-

Helt spesielle bosteder:

Camelot Castle Hotel – 2 netter

Cape Cornwall Country Club – 5 netter

 

Påmeldingsfrist 30. mars 2024, men «førstemann til mølla».

 

På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til selve vandringsturen.   

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

 

Minimum antall deltakere er 14. 

 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet. Vær- og føreforhold kan føre til endringer i programmet. Vi tar spesielt forbehold om tidevannet den dagen vi planlegger St. Michael´s Mount.

Teknisk arrangør: TIL FOTS AS

bottom of page