top of page

FRA FIRENZE TIL SIENA 

29. APRIL - 6. MAI 2024

8 DAGER - 7 NETTER

PRIS PR. PERSON I DOBBELTROM

KR 26 700,- 

output-onlinepngtools.png
output-onlinepngtools.png
output-onlinepngtools.png

Møt våren i Toscana

Opplev

  • Renessansebyen Firenze, middelalderbyen Siena og det vakre Chianti

  • En dag i det vakre, bølgende landskapet av Val d’Orcia

  • Vandringer gjennom vinmarker og bølgende åser

  • Klostre og kirkeruiner

  • Det Toskanske kjøkken

  • Vinsmaking

 

Vandringer i Toscana, fra Firenze til Siena! En fantastisk tur som forbinder to historiske sentrum. Begge har hatt stor betydning, ikke bare for Italia, men for hele verden med hensyn til historie og kunst.

Vi starter i det historiske sentrum av Firenze og ender i sentrum av Siena. Underveis får vi høre om maktkampene mellom disse to, og oppleve Chianti på nært hold. Uendelige vinmarker setter sitt preg på kulturlandskapet sammen med landsbyene som troner på åskammene, omgitt av sypresser. Dette er steder som alltid har tiltrukket seg reisende fra hele verden. Ikke overraskende er dette det området av Italia med høyest prosentandel engelsktalende innbyggere.

Blant de runde åsene og det bølgende landskapet er det ubeskrivelig vakkert.

 

Vi vil gå gjennom skoger, daler og små landsbyer. Du vil bli bergtatt av våren med enger av valmuer og tusenfryd, men også av maten og vinen underveis.

Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til dagens vandring. Resten blir kjørt fra hotellet når vi starter om morgen og står klar på neste hotell når vi kommer fram. Vi bor på fem gode hoteller underveis, og alle måltider er inkludert i pakkeprisen.

 

Etappene og terrenget er variert. Vi går på opparbeidede stier og grusveier. Litt asfalt ut og inn av byene. Stier og skogsveier. Etappene er fra 12 km til 16 km lange, og vi går i et vanlig gangtempo. Pauser tas hyppig, men du bør kunne gå 3-4 timer sammenhengende i kupert terreng.  Se også beskrivelsen i dag-for-dag programmet. Vi anbefaler vanntette hikingsko med god støtte rundt anklene. Stiene kan bli gjørmete ved mye nedbør.

Vår dyktige guide Stefano Spinetti er med oss hele veien, og deler av sin kunnskap og sitt gode humør.

 

PROGRAM

 

DAG 1, mandag 29. april:        Oslo – Firenze

Avgang med SAS fra Oslo Gardermoen kl. 07:10 via København. Videre kl. 09:10 med ankomst Firenze kl. 11.30.

Vår guide Stefano Spinetti tar oss imot på flyplassen. Buss til sentrum og innsjekking på hotellet, etterfulgt av felles lunsj.

 

Vi får en ettermiddagsvandring i det historiske sentrum med Camilla Sinding Larsen. Camilla har bodd i Italia de siste tretti årene, og er utdannet i Roma som konservator. I tillegg er hun autorisert guide.

 

Måltider inkludert: lunsj og middag.

 

DAG 2, tirsdag 30. april:          Firenze - Impruneta

Etter en god frokost, pakker vi sekken og forlater sentrum.  På Piazzale Michelangelo ser vi Firenze ovenfra. Dette utsiktspunktet er et populært stopp for besøkende, og et perfekt sted for fotografering.

 

Underveis besøker vi Certosa del Galluzzo, en nydelig kirke som ble bygget i 1341 og som ble drevet av munker fra den katolske Cistercienserordenen. Vi beveger oss sakte mot åsene i Impruneta, kjent for produksjon av terrakotta. Impruneta har en lang historie tilbake til etruskisk tid. Her har det helt siden slutten av år 1000 blitt tatt ut jernholdig leire og produsert terrakottaprodukter. Navnet Impruneta skriver seg fra Latin og betyr noe a la ”inne i furuskogen”. Vi overnatter på Villa Cesi, et nydelig 4-stjerners hotell, midt i en hage med sitron- og oliventrær.

 

17,5 km, oppstigning 485m, nedstigning 245m, ca. 5,5 timer

Måltider inkludert: frokost, lett lunsj på bar/kafè og middag.

 

DAG 3, onsdag 1. mai:            Impruneta – Greve i Chianti

Etter frokost blir vi kjørt til startpunktet for dagens vandring; Mercatale Val di Pesa.

I dag vandrer vi inn i hjertet av Chianti, et område kjent for sine vinranker, åkerlapper, sypresser og blomsterenger. For ikke å snakke om de mange små landsbyene som man kan se på lang avstand, der de med alle sine tårn og røde hustak, troner på toppen av åsene.

 

Underveis får vi se juveler av kunst, som i kirken Santo Stefano a Campoli datert tilbake til år 903, det tårnformede klosteret, Badia Vallombrosana di Passignano, bygget i 1049. Landsbyen Montefioralle, dominert av den gamle kirken Santo Stefano. Overnatting på et hotell sentralt i Greve.

 

16 km, oppstigning 420m, nedstigning 460m, ca. 6 timer

Måltider inkludert: frokost, pikniklunsj og middag.

 

DAG 4, torsdag 2. mai:            Parco di Cavriglia – Gaiole
Dagens vandring går i en annen del av det toskanske landskapet. Etter en kjøretur på ca. 40. minutter er vi fremme ved dagens utgangspunkt. Vi starter med skogsstier, før landskapet endrer seg til å bestå av åskammer med vide beitemarker. Vi passerer ruinene av Monte Dominis Abbazia. Vi stopper ved det vakre klosteret Badia a Coltibuono som ble grunnlagt i 1049 av munker fra Vallombrosanordenen (en variant av Benediktinerne). I dag er dette i privat eie, og her produseres det vin og olje. Det blir en enkel lunsj ved slutten av vandringen, på en hyggelig restaurant i Gaiole. Buss tilbake til Greve, hvor vi bor også denne natten.

 

14 km, små høydeforskjeller i dag,  ca. 4 timer

Måltider inkludert: frokost og lunsj og middag.

 

DAG 5, fredag 3. mai:             Gaiole – Castello di Bossi

Frokost og utsjekk fra hotellet i Greve. Vi blir kjørt ut til start, en kjøretur på ca. 33 km. I dag går vi langs åser og enger på vei mot Brolio. Gled deg besøk i hagen til det vakre Castello di Brolio og lunsj med vinsmaking. Vi går videre mot San Felice, en liten landsby som etter å ha blitt forlatt har blitt restaurert og som nå er et vakkert hotellkompleks. Her ender dagens vandring. Vi blir hentet i buss og kjørt til den fredelige, vakre landsbyen Radda, hvor vi skal bo en natt.

 

10,5 km, oppstigning 246m, nedstigning 255m, ca. 3 timer

Måltider inkludert: frokost, lett lunsj på en bar og middag.

 

DAG 6, lørdag 4. mai:              Palazzetto - Siena

Dette er dagen for vår siste vandring og for flere flotte opplevelser. Etter frokost og utsjekk i Radda, tar bussen oss til Palazzetto. Vi forlater Chianti og møter “den hvite jorden” som er så karakteristisk for dette området; lyse, bølgende jorder med sauer og kyr og mange velstelte bondegårder. Vi beveger oss i det karakteristiske toskanske landskapet hele veien, mens vi skuer Siena der fremme. Vi avslutter vår vandring her, i verdens kanskje best bevarte middelalderby.

 

Etter en liten pause blir det byvandring, inkludert besøk i den vakre Duomo di Siena. Vi får også høre den utrolige historien om Den Hellige Catarina av Siena.

 

Overnatting sentralt i Siena.

 

11 km, oppstigning 236m, nedstigning 272m, ca. 4 timer

Måltider inkludert: frokost, lunsjpakke og middag med toskanske spesialiteter.

 

DAG 7, søndag 5. mai:                         Val d’Orcia - Pienza

Etter frokost kjører vi mot landsbyen San Quirico d’Orcia.

Dagen tilbringes i et totalt annerledes toskansk landskap enn Chianti. Val d’Orica, kjent for sitt bølgende landskap og byene Montalcino, Montepulciano og Pienza.

Vi går fra San Quirico, med sine forvridde middelalderske smug og følger stiene gjennom vingårdene frem til Pienza. Byen ble skapt av pave Pius II som den ideelle renessanse-by. Den står i dag på UNESCO sin verdensarvliste. Vi får en lett lunsj på restaurant og litt tid til å se oss om i Pienza. Underveis får vi oppleve: Cappella di Vitaleta, Pieve di Corsignano og duomoen i Pienza.

Distanse 13 km – ca. 4,5 timer – høydeforskjell 200 meter

Måltider inkludert: frokost, lunsj og middag

 

DAG 8, mandag 6. mai:            Hjemreise, Siena– Firenze - Oslo Gardermoen

Etter frokost setter vi kursen mot Firenze og flyplassen.

Direktefly med SAS kl. 12:45 med ankomst Oslo Gardermoen kl. 15:50.

Pris pr. person kr. 26 700,- som inkluderer:

- Direktefly med SAS Oslo Gardermoen - Firenze med Lufthansa tur/retur inkl. flyskatt
- Fellestransport ifølge program
- Overnatting i dobbeltrom 7 netter
- Skogs- og byvandringer ifølge program
- 7 frokoster

- 7 lette lunsjer/pikniklunsjer inkl. vann

- 7 middager inkl. ¼ l vin, vann og kaffe

- Norsktalende guide i Firenze og engelsktalende i Siena

- Vinsmaking på Castello di Brolio og inngang til hagen i Barone Ricasoli Castle

- Inngang til Duomo di Siena

- Hotellskatt
- Engelsktalende lokalguide, Stefano Spinetti
- Teknisk reiseleder, Hege Tokerud, fra Til Fots

 

Tips er ikke inkludert – vi samler inn EUR 20 fra hver

 

Tillegg for dobbeltrom som enkeltrom (på forespørsel) kr 4750,-

 

Bosteder:

Hotel Jane, Firenze 3* - 1 natt
Hotel Bellavista, Impruneta 4* - 1 natt
Hotel da Verrazzano, Greve in Chianti 3* - 2 netter
Palazzo Leopoldo, Radda 4* - 1 natt
Hotel Minerva, Siena 3* - 2 netter

 

På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng, 5 dager i strekk.
Bagasjen blir kjørt fra hotellet når vi starter om morgenen, og står klar på neste hotell når vi kommer fram på ettermiddagen. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til selve vandringsturen.

 

Påmeldingsfrist 20. februar.

Depositum kr 3000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Minimum antall deltakere er 14.
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program. 
Ønsker du fly til Oslo, kontakt TIL FOTS.

Vi tar forbehold om endringer i programmet på grunn av værmessige forhold.

 

Teknisk arrangør: TIL FOTS AS

bottom of page