top of page
Copy of A Kortet_lang_sort.png
Copy of A Kortet_lang_sort.png

THE COTSWOLDS

9. - 14. JUNI 2022

6 DAGER - 5 NETTER

PRIS PR. PERSON I DOBBELTROM KR. 21 890,-

output-onlinepngtools.png
output-onlinepngtools.png

The Cotswolds perler – en vandretur i indrefileten av den engelske landsbygda

9. – 14. juni 2022 - 6 dager / 5 netter

 

De fantastiske, honningfargede landsbyene i The Cotswolds ser ut som de har forvillet seg inn i det 21. århundre fra en annen tid. Et område med bølgende åser som strekker seg mellom Stratford-upon-Avon, Bath og Oxford. Den vakre arkitekturen, hagene, vertshusene og pubene sammen med de mange stiene, gjør dette til et flott område å vandre i.

 

Vår spektakulære reise bringer oss tilbake til middelalderens England. Vi skal vandre gjennom åkre og over åser, passere jernalderfort, herskapshus, slott og besøke innbydende puber. Vi blir servert nydelige mat, tilberedt med lokale råvarer. 

 

Dette er det største av de 38 AONB (Area of Outstanding Natural Beauty) i England og Wales.

Fortiden var preget at sauehold og ullproduksjon. Ullen fra Cotswolds var viden kjent i Europa for å ha meget god kvalitet. Mange tjente gode penger og bygget seg storslagne hus i området.

 

Vi bor på det sjarmerende Three Ways House Hotel. Hotellet ligger i Mickleton, rett i nærheten av Chipping Campden.

 

Vi bærer bare med oss en dagstursekk med lunsj og det vi ellers måtte trenge underveis på vandringen.

 

Vi går i et vanlig gangtempo. Pauser tas innimellom, men du må kunne gå 3-4 timer sammenhengende i kupert terreng. Det er små høydeforskjeller i dette området.  Se beskrivelsen dag-for-dag. I England må man ha vanntette fjellstøvler eller hikingsko med god støtte rundt anklene.

Vår kunnskapsrike, engelsktalende guide Stefano Spinetti deler sin kunnskap med oss. Han har hatt med grupper hit i over 20 år. Hege Tokerud fra TIL FOTS med som teknisk reiseleder hele veien.

 

HØYDEPUNKTER

  • Den gamle angelsaksiske hovedstaden Winchcombe, kjent for Sudeley Castle som ble grunnlagt på 1000-tallet 

  • Bourton-on-the-Water, kjent som "Cotswolds lille Venezia" 

  • Cotswolds Way, en spektakulær vandrerute som går seg langs den gamle romerske veien "Fosse Way" 

  • en tur med historisk damptog

  • fullpensjon

 

Turen arrangeres i samarbeid med

Program

 

Dag 1 – torsdag 9. juni:         Oslo Gardermoen – Bristol - Mickleton

Flyavgang med KLM fra Oslo kl. 11:50 via Amsterdam og til Bristol med ankomst kl. 16:55. Vi blir fraktet i minibuss til Three Ways House Hotel i Mickleton, en kjøretur på knappe 2 timer. Etter innsjekk og egentid, møtes vi til felles middag.

 

Middag inkludert.

 

Dag 2 – fredag 10. juni:          Chipping Campden, Broadway Tower og Broadway 
Etter frokost tar vi den korte kjøreturen til Chipping Campden, en vakker landsby som en gang var sentrum for ullindustrien, med en fantastisk kirke, flere bygninger fra 1500-tallet og en overbygd markedshall. 

 

Herfra vil vi fortsette til fots langs Cotswolds Way til Broadway Tower, under Worcestershire Hills, for å beundre "galskapen" fra det attende århundre.  Tårnet er bygget for å tilfredsstille en lokal grevinne. Tårnet var også hjemmet til William Morris, kunstner, forfatter, maler og sosial reformator på 1800-tallet. Tårnet ligger toppen av Fish Hill, 320 moh., og er det nest høyeste punktet i Cotswolds. I gode værforhold kan du se 13 fylker. 

 

Herfra går vi nedover, for å ende opp i den elegante byen Broadway. Claude Monet og Oscar Wilde lot seg inspirere av denne vakre byen. De honningfargede kalksteinshusene ligger vegg i vegg på begge sider av den brede hovedgaten som har gitt navn til landsbyen – Broad Way. 

 

Distanse 11,7 km – høydeforskjell 220 m – tidsforbruk ca. 4 timer

Full English Breakfast, pakket lunsj og middag er inkludert.

 

Dag 3 – lørdag 11. juni:         Stanton, Stanway og Snowshill 

En utflukt beskrevet som "den vakreste av Cotswolds": bølgende åser, makeløs utsikt, rik historie og middelalderske "postkort" landsbyer. Vi starter fra den vakre landsbyen Stanton, følger ’Cotswolds Way’ og kommer til det lille stedet Stanway. Deretter fortsetter vi til den lille landsbyen Snowshill der en liten overraskelse venter oss. Vi går en annen vei tilbake til Stanton, nemlig ’The Winchcombe Road’.

 

Lørdagskveld, og den berømte "Pudding Night" venter oss. Denne underholdene kvelden starter med en introduksjon gitt av The Pudding Master etterfulgt av en lett middag og deretter: paraden med syv desserter servert på seremonielt vis. 

Hver deltaker har muligheten til å smake på hver pudding (inkludert den berømte Sticky Toffee, den uvanlige Sussex Pond og Lord Randall's Pudding) for så å rangere hver av de syv. Mot slutten av kvelden blir den beste puddingen valgt, "The Pudding of the Night"! Dette er en unik og spesiell begivenhet og en tradisjon på vårt hotell. 

 

Distanse 13,7 km – høydeforskjell 440 m – tidsforbruk ca. 5 timer

Full English Breakfast, pakket lunsj og middag er inkludert.

 

Dag 4 – søndag 12. juni:       Bourton-on-the-Water og The Slaughters 

Etter frokost setter vi kursen sørover.

 

Dagens etappe langs ’Cotswolds Way’ inkluderer fire nye pittoreske landsbyer. I det typiske landskapet som veksler mellom daler, skog, elver og beitemark i lysegrønn drakt i kontrast til de honningfargede steingjerdene. 

Turen starter i landsbyen Bourton-on-the-Water kjent som 'Cotswolds' Venezia. Vi tar deretter Cotswolds Way mot postkortlandsbyene Upper & Lower Slaughter.

Vi følger gangstien langs River Eye mellom de to herlige landsbyene. En vannmølle fra 1800-tallet i Lower Slaughter er et av høydepunktene her. Vi fortsetter vestover langs elven til Naunton. Landsbyen inkluderer en kirke som stammer fra 1300-tallet og et duehus fra 1660. Her er vi omtrent halvveis på turen, og dette er et passende sted å stoppe for en hvil og lunsj. I Naunton møter vi Warden's Road og turen videre går østover tilbake til Bourton-on-the-Water.

 

Distanse 16 km – høydeforskjell 230 m – tidsforbruk ca. 5:30 timer

Full English Breakfast, pakket lunsj og middag er inkludert.

 

Dag 5 – 13. juni:         Mickleton, Meon Hill, Hidcote Manor and Gardens

Dagens etappe blir kanskje den vakreste, når vi vandrer på enda en strekning av Cotwolds Way. Vi starter direkte fra vårt hotell i Mickleton og går mot Meon Hill, et jernalderfort. Stedet er forbundet med mange myter og historier. Herfra fortsetter vi mot Hidcote, hvor vi stopper for å besøke Hidcote Manor Gardens, en fantastisk hage hvor vi kan beundre sesongens vakreste blomster, sjeldne trær og busker. Dette er en av de viktigste hagene i England. 

Stien tilbake til Mickleton har panoramautsikt over Cotswolds.

 

Distanse 13 km – høydeforskjell 220 m – tidsforbruk ca. 5 timer

Full English Breakfast, pakket lunsj og middag er inkludert.

 

Dag 6 – 14. juni:         En spesiell togtur, Winchcombe, Sudeley Castel og Hailes Abbey - hjemreise

Etter utsjekking fra hotellet, går ferden til Toddington stasjon.

Vi går ombord i det historiske damptoget til GWR (Great Western Railway). Turen går til Winchcombe, den gamle hovedstaden i det angelsaksiske riket Mercia og i dag et sant paradis for turgåere. Her møtes ’Cotswolds Way’, ’Warden's Way’, ’Windrush Way’ og ’Gloucestershire Way' and Winchcombe Way'.

 

Herfra går vi til Sudeley Castle grunnlagt på 1100-tallet, gravsted for den sjette og siste kona til kong Henry VIII, Katherine Parr. Med dens overdådige hager er det ansett som en av de viktigste severdighetene i Cotswolds. 

 

Etter besøket på Sudeley Castle, kjører vi videre til Bibury, for et kort besøk.  En sjarmerende og typisk landsby, en gang beskrevet av William Morris (1834-96) som "den vakreste landsbyen i England”. Et bilde av Bibury er på innsiden av alle britiske pass, noe som gjør den til den mest avbildede landsbyen i verden! Attraksjoner i Bibury inkluderer Arlington Row, en rad veverhytter bygget av lokal stein som ligger ved elven Coln og den saksiske kirke, Church of St. Mary.

 

Etter Bibury setter vi kursen for flyplassen og hjemreise.

Avgang fra Bristol kl. 17:25 til Amsterdam. Videre til Oslo Gardermoen med ankomst kl. 22:35.

 

Full English Breakfast og lunsj er inkludert.

PRIS PR. PERSON KR. 21 890,- 
(uten A-kortet kr. 22 500,-)

- Oslo Gardermoen via Amsterdam og til Bristol, tur/retur med KLM
- Flyskatter (refunderes ikke ved avbestilling)
- Fellestransport ifølge program i 17 seters minibuss
- Overnatting i dobbeltrom, 5 netter
- Vandringer ifølge program

Sudeley Castle & Gardens

- Togtur med historisk damptog

- Hidcote Manor Gardens
- 5 frokoster ”Full English”
- 5 lunsjpakker
- 4 middager (1 på hotellet og 3 på puber/restauranter)

- "Pudding Club Evening" (lett middag etterfulgt av 7 desserter og kåring av den beste) 
- Engelsktalende guide: Stefano Spinetti
- Teknisk reiseleder fra TIL FOTS: Hege Tokerud

 

Ikke inkludert:
- drikke til maten

- lunsj dag 1
- tips (GBP 15 per person)

 

Tillegg for dobbeltrom som enkeltrom, kr. 3360,-

 

Bosted:

Three Ways House Hotel

 

Påmeldingsfrist - snarest.

På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre i kupert terreng. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til selve vandringsturen.   

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Minimum antall deltakere er 10 – max. 15.
 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet. Vær- og føreforhold kan føre til endringer i programmet. 

 

Vi oppfordrer til å pakke i bag og i dagstursekk på grunn av kapasiteten i minibussen. 

 

Teknisk arrangør: TIL FOTS AS

bottom of page