Val di Fiemme og Dolomittene
7. - 12. september 6 dager / 5 netter
Høydepunkter:
-
Val di Fiemme og Val di Fassa
-
Catinaccio (Rosengarten)
-
Val Fredda
-
Pass Pordoi
-
Passo Lavaze med Corno Bianco
-
E-sykkel langs Marcialonga-traséen
-
Monsterbakken
-
Fullpensjon med drikke
-
Reiseleder Britt Flem er med hele veien
-
En engelsktalende lokalguide leder vandringene
Det finnes ikke mange fjellkjeder som slår Dolomittene i dramatiske formasjoner. Kjent for sine taggete topper, grønne daler, frodige enger og vakre små landsbyer.
Vi skal vandre i spektakulære omgivelser i fire ulike daler/fjellkjeder; Val Fredda/San Pellegrino, Val di Fassa/Rosengarten, Canazei/Pass Pordoi og Passo Lavaze/Corno Bianco. Her møtes østerrisk og italiensk kultur i mat, arkitektur og språk.
Dolomittene har vært på UNESCO-verdensarvliste siden 2009.
Vi går i et vanlig gangtempo. Pauser tas hyppig, men du bør kunne gå 3-4 timer sammenhengende i kupert terreng. Det er opp til 600 meter høydeforskjell. Se beskrivelsen dag-for-dag. Man må ha vanntette fjellstøvler eller hikingsko med god støtte rundt anklene. Vi bor på et hyggelig 3-stjerners hotell i landsbyen Castello di Fiemme. Hotellet har svømmebasseng. Det serveres variert og smakfull mat fra lokale produsenter.
Turen arrangeres i samarbeid med
Program
Dag 1 – mandag 7. september: Oslo Gardermoen - Verona - Val di Fiemme
Flyavgang med Lufthansa fra Oslo Gardermoen kl. 11:35 til München. Videre kl. 15:05 med ankomst Verona kl. 16:05.
Vi setter vi kursen nordover mot Val di Fiemme. Turen fra flyplassen til hotellet tar til sammen ca. 2 timer. Vi skal bo på det hyggelige hotellet Los Andes i Castello di Fiemme. Før velkomstmiddagen serveres, står velværeavdelingen til din disposisjon.
Måltider inkludert: middag på hotellet.
Dag 2 – tirsdag 8. september: Val Fredda - Forca Rossa - Rifugio Flora Alpina
En interessant og utfordrende rute med flott utsikt over Passo San Pellegrino. Dalen Val Fredda er vid og solrik. Vi 'varmer opp' i det flate terrenget med lett underlag inn til Rifugio Fuchiade, en betjent hytte. Derfra stiger det jevnt og trutt til vi når Forca Rossa, rutens høyeste punkt oppkalt etter den røde fargen på fjellet. Vi går ned en annen vei enn den vi gikk opp, og ender på hytten Flora Alpina. Her blir det en sen, men god lunsj.
Bussen henter oss ved hytten og vi setter kursen tilbake til hotellet.
Høydeforskjell: ca. 500 m (1982 - 2496) – Varighet: ca. 5 timer
Måltider inkludert: frokost, lunsj på Rifugio Flora Alpina og middag på hotellet.
Dag 3 – onsdag 9. september: Pazzo Lavaze - Corno Bianco
Bussen tar oss mot Passo Lavaze og videre til vårt startpunkt for dagens vandring. Vi går en spektakulær runde, med utsikt store deler av veien.
Pikniklunsj på toppen.
Etter turen drar vi tilbake til hotellet hvor el-sykler står klare til oss. Målet er Marcialonga-traseen i bunnen av dalen, skistadion og Monsterbakken.
Eksakt hvor lang sykkelturen blir, bestemmes av vær og tidsforbruk.
Høydeforskjell: ca. 360 m (1956 - 2313) - Varighet: ca. 4 timer
Måltider inkludert: frokost, pikniklunsj og middag på hotellet.
Dag 4 – torsdag 10. september: Vigo di Fassa - Catinaccio/Rosengarten - Rifugio Principe
Dagens vandring går i fjellmassivet Rosengarten. Vi lover deg en flott tur, med kulisser som tar pusten fra deg.
Vår buss slipper oss av i Vigo di Fassa, hvor vi tar taubane opp til Ciampedie 2000 moh. Her starter vår vandring som går via tre betjente hytter. Vi ender på Rifugio Principe hvor vi får servert lunsj. Deretter går vi samme vei ned igjen.
Høydeforskjell: ca. 600 m (2000 - 2601) – Varighet: 6-7 timer
Måltider inkludert: frokost, lunsj på Rifugio Principe og middag på hotellet.
Dag 5 – fredag 11. september: Passo Pordoi - Sass Pordoi - Piz Boé
Etter ankomst Pordoipasset tar vi taubane opp til 2950 moh. Her starter vår vandring. Har vi klarvær, ser vi store deler av Sellamassivet.
Målet er hytten Piz Boé som ligger på 3150 moh. Vi går i et veldig moderat tempo. Pikniklunsj underveis, pluss at det er mulig å kjøpe drikke/snacks flere steder underveis denne dagen.
Høydeforskjell : 150 m (3000 - 3150) – Varighet : ca. 6 timer
Måltider inkludert: frokost, pikniklunsj underveis og middag på hotellet.
Dag 6 – lørdag 12. september: Val di Fiemme - Verona - Oslo Gardermoen
Etter frokost og utsjekk fra hotellet, besøker vi det lokale ysteriet som produserer 30 ulike oster. Etter omvisninger og smaksprøver her, drar vi videre til Tito Speck. En lokal slakter med en butikk som bugner av salami, skinke og mye annet godt. Vi spiser lunsj på den hyggelige restauranten som drives av slakteren. Gode og mette setter vi kursen for flyplassen.
Flyavgang med Lufthansa fra Verona kl. 16:50 til München. Videre kl. 19:30 med ankomst Oslo Gardermoen kl. 21:40.
Måltider inkludert: frokost og lunsj.
PRIS PR. PERSON KR 13 595,-
- Rutefly Oslo Gardermoen - München - Verona tur/retur med Lufthansa
- Flyskatter (refunderes ikke ved avbestilling)
- Fellestransport ifølge program
- Overnatting i dobbeltrom, 5 netter
- Vandringer ifølge program
- Fullpensjon med vann til lunsj og vin/vann/kaffe til middag
- Engelsktalende lokalguide: Paola Larger
- Teknisk reiseleder fra TIL FOTS: Britt Flem
Ikke inkludert:
-tips (EUR 10 per person)
Tillegg for enkeltrom (meget begrenset) kr 1000,-
Hotell
Påmeldingsfrist 1. juli 2020.
På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til dagens vandring. Vi går på opparbeidede stier, grusveier og noe terreng. Det er ingen risikofylte partier. Du bør ikke ha problemer med knær, da det er opp den ene veien og ned tilbake, på flere av etappene.
Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.
Minimum antall deltakere er 10.
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet. Vær- og føreforhold kan føre til endringer i programmet.
Teknisk arrangør: TIL FOTS AS