top of page

CINQUE TERRE

VELG DATOER 

5 DAGER - 4 NETTER

PRIS PR. PERSON I DOBBELTROM PÅ FORESPØRSEL

output-onlinepngtools.png
output-onlinepngtools.png
output-onlinepngtools.png

Cinque Terre 

 

Der himmel og hav møter ansjos, pesto og focaccia! 

Bli med til Cinque Terre, dette fantastiske naturlandskapet hvor fjellene dykker ned i sjøen og hvor kyststripen fra tid til annen blir avbrutt av fem bitte små landsbyer. Hør historier og legender om fiskere, vinbønder, pirater og barbarer.

 

Vi bor i Monterosso al Mare, på et hyggelig hotell, som tidligere var feriehjem for munker. Fullpensjon og drikke til maten er inkludert i pakkeprisen. 

 

Fortsatt lite tilgjengelig med bil, men med en effektiv jernbane og et nett av stier. En del av den italienske rivieraen, som strekker seg fra den franske grensen til La Spezia, med feriesteder, middelalderbyer og strender på rekke og rad. Vi fokuserer på det spesifikke området Cinque Terre (fem land).

 

Landskapet har inspirert Shelley, Byron og Francesco Petrarca, blant verdens mest elskede poeter. Områdets naturlige skjønnhet og fristende mat beruser fortsatt de som reiser hit.

 

Fersk sjømat, hjemmelaget pasta og en medley av friske grønnsaker og aromatiske urter gir deg uforglemmelige matopplevelser. Vi må ikke glemme pestoen, laget av lokaldyrket basilikum eller den klassiske pastasausen, som ifølge de lokale er best i hele Italia. Sciacchetrà, en semi-søt dessert vin, er også en spesialitet. Produksjonen av denne vinen er begrenset på grunn av at druene kommer fra de gamle terrasserte vinmarkene.

Dag 1 -  
OSLO – PISA - MONTEROSSO

Rutefly Oslo - Pisa. Vi tar tog fra flyplassen, bytter i Pisa, og deretter til Monterosso. Alternativt egen bil, dersom det er mest hensiktsmessig. Vårt hyggelige bosted, Hotel Villa Adriana ligger i nærheten av togstasjonen. Byen er delt i to - en historisk del og en nyere bydel - kun adskilt av en tunnel for gående. Monterosso er den største og livligste av Cinque Terre-byene og har kystens beste strender. Vi møtes igjen til en velkomstdrink og felles middag på nærliggende restaurant.

 

Måltider inkludert: middag (hvor, avhenger av flyets ankomsttid).
 
Dag 2 – to alternativ

ALT 1

MONTEROSSO - VERNAZZA - CORNIGLIA - MONTEROSSO

Etter frokost snører vi sekken og starter vandringen direkte fra hotellet. Vi tar oppstigningen fra den gamle bydelen i Monterosso og blir belønnet med en fantastisk utsikt.  Etter ca. 2 timer er vi fremme i neste by, Vernazza. Her spiser vi en lett lunsj. Etter pausen går vi videre mot Corniglia, som ligger høyt over havet på en stupbratt klippe. Byen er bygd i delvis svært bratt terreng og utsikten herfra er intet mindre enn fantastisk. Dette er den eneste av de fem landsbyene som ikke ligger nede ved havet. Byen er anlagt på en klippe rundt middelalderkirken San Pietro, som ble oppført ca år 1330 og ligger på en høyde ca 100 m o h omgitt av vinmarker og terrasser med oliven- og sitrustrær. Vi tar noe kaldt å drikke på en av utekafeene før vi tar toget tilbake til “vår” by Monterosso. Vi spiser middag på en hyggelig restaurant om kvelden.

Distanse: 3,5 - 4 timer + måltider og pauser

Måltider inkludert: frokost, lunsj og middag

 

ALT 2
MONTEROSSO - VERNAZZA - AGRITURISMO BURANCO - MONTEROSSO
Etter frokost går vi mot stasjonen for å ta den korte turen til Vernazza. Her starter vår vandring mot Agriturismo Buranco. Vi får omvisning på vinmarkene og i kjelleren, etterfulgt av lunsj med smaksrike lokale delikatesser. Lunsjen blir servert på verandaen med utsikt og vinmarkene og sitronlunden.

Etter lunsj tar vi den lette vandringen tilbake til Monterosso, og får litt tid til å bade, slappe av eller rusle rundt i gamlebyen.

Vi spiser middag på den sjarmerende 'Restaurant Belvedere' om kvelden.


Distanse:  + måltider og pauser

Måltider inkludert: frokost, lunsj og middag

Dag 3 – 
MONTEROSSO - CORNIGLIA - VOLASTRA - MANAROLA - MONTEROSSO

Etter frokost og kanskje et forfriskende bad, tar vi fatt på dagens tur. Først den korte togturen fra Monterosso til Corniglia. Vi vandrer mot Volastra, tar oss god tid, nyter utsikten til Middelhavet og stopper for en lett lunsj på “Bar Restaurant Tia Buscion” i Volastra. Etter pausen vandrer vi den korte, men bratte etappen ned til Manarola. Vi bruker litt tid her før toget tar oss tilbake til Monterosso (16 min). Om kvelden møtes vi igjen til middag på restaurant 'Ciak' i gamlebyen.

 

Distanse: 9,5 km - total stigning 410 m - varighet ca 4 timer + måltider og pauser

Måltider inkludert: frokost, lunsj og middag

Dag 4 - to alternativ

Alt 1
MONTEROSSO - RIO MAGGIORE - PORTOVENERE - MONTEROSSO
Etter en tidlig frokost tar vi toget til Rio Maggiore. Deretter blir vi transportert med drosje til Colle Telegrafo, hvor vår siste og lengste etappe starter.
Snart har vi det veldige Middelhavet under oss, og hele kyststripen sørover. 
Vi vandrer mellom vinplantasjer og oliventær, sitronlunder og kaktuser i den tunge ettersommeren. Terrenget i dag starter flatt i høyden, før vi begynner nedstigningen til Portovenere. Pikniklunsj underveis. Etter å ha nådd vårt mål for dagen, smaker det ekstra godt med noe kaldt i glasset. Vi rekker også en tur rundt i Portovenere som ble grunnlagt i år 50 f.Kr. som Veneris Portus. Vi får en fantastisk båttur tilbake fra Portovenere til Monterosso. Turen tar 1 time og 10 minutter. Er det for mye vind, får vi en ikke like fantastisk busstur til La Spezia, og tog derfra til Monterosso. Avskjedsmiddag på den nydelige restauranten 'L'Ancora della Tortuga'.

 

Distanse: 10 km - oppstigning 200 m -  nedstigning 500m - varighet ca 4 timer

Måltider inkludert: frokost, pikniklunsj og middag
 

Alt 2

MONTEROSSO - LEVANTO - PUNTA MESCO - MONTEROSSO

Etter frokost starter vi med en båttur til Levano, den første byen vest for Cinque Terre. Vi gjør oss litt kjent med byen og ser borgen, før vi starter vandringen tilbake til Monterosso. Pikniklunsj underveis. Fra punktet 'Punta Mesco' er det en fantastisk utsikt østover mot kysten av Cinque Terre, og mot vest over Levanto.  Avskjedsmiddag på den nydelige restauranten 'L'Ancora della Tortuga'.

Distanse: 9 km - total opp- og nedstigning 300 m - varighet ca 3,4 - 4 timer

Måltider inkludert: frokost, pikniklunsj og middag

 

Dag 5 -
MONTEROSSO – PISA - OSLO

Etter en god frokost har vi litt tid til fri disposisjon for å gjøre innkjøp av olje, vin og pesto som mange vil ha med seg hjem. Avhengig av ønske og flytider blir det enten tog eller egen bil tilbake til Pisa.

 

Har man avgang midt på dagen, går turen rett til flyplassen.

Har man kveldsfly hjem er et alternativ lunsj og besøk på Piazza dei Miracoli med Det skjeve tårn. Etter litt tid på egenhånd går shuttletoget den korte veien til flyplassen. 

Måltider inkludert: frokost

PRIS PR. PERSON PÅ FORESPØRSEL

- Fly Norge-Pisa t/r med rutefly inkl. flyskatt
- All fellestransport i følge program
- Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost
- Utflukter i følge program
- Engelsktalende lokalguide med guiding og foredrag
- 4 frokoster, 4 middager og 3 lunsjer
- Drikke: vin/vann/kaffe til middag og lunsj på restaurant.  Vann til pikniklunsj.
- Teknisk reiseleder fra TIL FOTS (for større grupper)

Tillegg for enkeltrom         på forespørsel

Hotel Villa Adriana***Superior ligger i den nye bydelen i Monterosso. Alle rom med balkong, TV og aircondition. www.villadriana.info


Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Minimum antall deltakere er 10. 
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om endringer i programmet på grunn av vind og vær, prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program.

Tilslutning med fly til Oslo, kontakt TIL FOTS

.

Teknisk arrangør: TIL FOTS

bottom of page