top of page
A Kortet_lang_sort.png

I samarbeid med

A Kortet_lang_sort.png

FRA FIRENZE TIL SIENA 

8. - 15. MAI  2023

8 DAGER - 7 NETTER

PRIS PR. PERSON I DOBBELTROM

KR 24 900,- 

output-onlinepngtools.png
output-onlinepngtools.png
output-onlinepngtools.png

Møt våren i Toscana

Opplev

  • Renessansebyen Firenze, middelalderbyen Siena og det vakre Chianti

  • Vandringer gjennom vinmarker og bølgende åser

  • Klostre og kirkeruiner

  • Det Toskanske kjøkken

  • Vinsmaking

 

Vandringer i Toscana, fra Firenze til Siena! En fantastisk tur som forbinder to historiske sentrum. Begge har hatt stor betydning, ikke bare for Italia, men for hele verden med hensyn til historie og kunst.

Vi starter i det historiske sentrum av Firenze og ender i sentrum av Siena. Underveis får vi høre om maktkampene mellom disse to, og oppleve Chianti på nært hold. Uendelige vinmarker setter sitt preg på kulturlandskapet sammen med landsbyene som troner på åskammene, omgitt av sypresser. Dette er steder som alltid har tiltrukket seg reisende fra hele verden. Ikke overraskende er dette det området av Italia med høyest prosentandel engelsktalende innbyggere.

Blant de runde åsene og det bølgende landskapet er det ubeskrivelig vakkert.

 

Vi vil gå gjennom skoger, daler og små landsbyer. Du vil bli bergtatt av våren med enger av valmuer og tusenfryd, men også av maten og vinen underveis.

Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til dagens vandring. Resten blir kjørt fra hotellet når vi starter om morgen og står klar på neste hotell når vi kommer fram. Vi bor på fem gode hoteller underveis, og alle måltider er inkludert i pakkeprisen.

 

Etappene og terrenget er variert. Vi går på opparbeidede stier og grusveier. Litt asfalt ut og inn av byene. Stier og skogsveier. Etappene er fra 12 km til 16 km lange, og vi går i et vanlig gangtempo. Pauser tas hyppig, men du bør kunne gå 3-4 timer sammenhengende i kupert terreng.  Se også beskrivelsen i dag-for-dag programmet. Vi anbefaler vanntette hikingsko med god støtte rundt anklene. Stiene kan bli gjørmete ved mye nedbør.

Vår dyktige guide Stefano Spinetti er med oss hele veien, og deler av sin kunnskap og sitt gode humør.

 

PROGRAM

 

DAG 1, mandag 8. mai:              Oslo – Firenze

Avgang fra Oslo Gardermoen kl. 07:15 med Lufthansa til München. Videre kl. 11:40 til Bologna med Air Dolomiti. Ankomst kl. 12:45.

Vår guide Stefano Spinetti tar oss imot på flyplassen. Buss til Firenze og innsjekking på hotellet. Etter litt tid på egenhånd, møtes vi til middag.

 

Måltider inkludert: middag.

 

DAG 2, tirsdag 9. mai:            Firenze

Etter frokost møter vi guide for denne dagen, Camilla Sinding Larsen. Camilla har bodd i Italia de siste tretti årene, og er utdannet i Roma som konservator. I tillegg er hun autorisert guide. Vi kan glede oss til å tilbringe dagen sammen med Camilla avbrutt av felles lunsj.

Ettmiddagen blir til fri disposisjon, før felles middag.

Måltider inkludert: frokost, lunsj og middag.

           

DAG 3, onsdag 10. mai:           Firenze - Impruneta

Etter en god frokost, pakker vi sekken og forlater sentrum.  På Piazzale Michelangelo ser vi Firenze ovenfra. Dette utsiktspunktet er et populært stopp for besøkende, og et perfekt sted for fotografering.

 

Underveis besøker vi Certosa del Galluzzo, en nydelig kirke som ble bygget i 1341 og som ble drevet av munker fra den katolske Cistercienserordenen. Vi beveger oss sakte mot åsene i Impruneta, kjent for produksjon av terrakotta. Impruneta har en lang historie tilbake til etruskisk tid. Her har det helt siden slutten av år 1000 blitt tatt ut jernholdig leire og produsert terrakottaprodukter. Navnet Impruneta skriver seg fra Latin og betyr noe a la ”inne i furuskogen”. Vi overnatter på Villa Cesi, et nydelig 4-stjerners hotell, midt i en hage med sitron- og oliventrær.

 

14.5 km, oppstigning 300m, nedstigning 140m, ca. 5.5 timer

Måltider inkludert: frokost, lett lunsj på bar/kafè og middag.

 

DAG 4, torsdag 11. mai:           Impruneta – Greve i Chianti

Etter frokost blir vi kjørt til startpunktet for dagens vandring; Mercatale Val di Pesa.

I dag vandrer vi inn i hjertet av Chianti, et område kjent for sine vinranker, åkerlapper, sypresser og blomsterenger. For ikke å snakke om de mange små landsbyene som man kan se på lang avstand, der de med alle sine tårn og røde hustak, troner på toppen av åsene.

 

Underveis får vi se juveler av kunst, som i kirken Santo Stefano a Campoli datert tilbake til år 903, det tårnformede klosteret, Badia Vallombrosana di Passignano, bygget i 1049. Landsbyen Montefioralle, dominert av den gamle kirken Santo Stefano. Overnatting på et hotell sentralt i Greve.

 

16 km, oppstigning 420m, nedstigning 460m, ca. 6 timer

Måltider inkludert: frokost, pikniklunsj og middag.

 

DAG 5, fredag 12. mai:          Parco di Cavriglia – Gaiole
Dagens vandring går i en annen del av det toskanske landskapet. Etter en kjøretur på ca. 40. minutter er vi fremme ved dagens utgangspunkt. Vi starter med skogsstier, før landskapet endrer seg til å bestå av åskammer med vide beitemarker. Vi passerer ruinene av Monte Dominis Abbazia. Vi stopper ved det vakre klosteret Badia a Coltibuono som ble grunnlagt i 1049 av munker fra Vallombrosanordenen (en variant av Benediktinerne). I dag er dette i privat eie, og her produseres det vin og olje. Det blir en enkel lunsj ved slutten av vandringen, på en hyggelig restaurant i Gaiole. Buss tilbake til Greve, hvor vi bor også denne natten.

 

14 km, små høydeforskjeller i dag,  ca. 4 timer

Måltider inkludert: frokost og lunsj og middag.

 

DAG 6, lørdag 13. mai:            Gaiole – Castello di Bossi

Frokost og utsjekk fra hotellet i Greve. Vi blir kjørt til Gaiole, hvor vi endte opp i går, ca. 30 km. I dag går vi langs åser, enger, forlatte kirker, klostre og ruiner etter den romerske sivilisasjonen. Gled deg besøk i hagen til det vakre Castello di Brolio og lunsj med vinsmaking. Vi går videre mot et annet slott; Castello di Bossi, hvor dagens vandring ender. Her blir vi hentet i buss, og kjørt til den fredelige, vakre landsbyen Radda, hvor vi skal bo.

 

16 km, oppstigning 730m, nedstigning 600m, ca. 5,5 timer

Måltider inkludert: frokost, lett lunsj på en bar og middag.

 

DAG 7, søndag 14. mai:            Palazzetto - Siena

Dette er dagen for vår siste vandring og for flere flotte opplevelser. Etter frokost og utsjekk i Radda, tar bussen oss til Palazzetto. Vi forlater Chianti og møter “den hvite jorden” som er så karakteristisk for dette området; lyse, bølgende jorder med sauer og kyr og mange velstelte bondegårder. Vi beveger oss i det karakteristiske toskanske landskapet hele veien, mens vi skuer Siena der fremme. Vi avslutter vår vandring her, i verdens kanskje best bevarte middelalderby. Overnatting sentralt i Siena.

Om ettermiddagen møter vi Camilla Sinding Larsen som tar oss med på en byvandring, inkludert den vakre Duomo di Siena. Vi får også blant annet høre den utrolige historien om Den Hellige Catarina av Siena.

 

12 km, oppstigning 520m, nedstigning 610m, ca. 4 timer

Måltider inkludert: frokost, lunsjpakke og avskjedsmiddag med toskanske spesialiteter.

 

DAG 8, mandag 15. mai:            Byvandring i Siena – Firenze – Oslo Gardermoen

Etter frokost og utsjekk setter vi kursen mot Bologna og flyplassen.

Avreise med Air Dolomiti kl. 13:25. Mellomlanding i München og videre med Lufthansa kl. 20:05 med ankomst Oslo Gardermoen kl. 22:15.
 

Måltider inkludert: frokost.

PRIS PR. PERSON KR 24 900,-

(uten A-kort kr. 25 900,-)

- Rutefly Oslo Gardermoen - München - Bologna tur/retur med Lufthansa og Air Dolomiti
- Fellestransport ifølge program
- Overnatting i dobbeltrom 7 netter
- Skogs- og byvandringer ifølge program
- 7 frokoster, 7 middager og 6 lette lunsjer/pikniklunsjer
- Drikke: vann til lunsj. Vann, ¼ l vin og kaffe til middagene

- Norsktalende guide i Firenze og Siena

- Vinsmaking på Castello di Brolio og inngang til hagen i Barone Ricasoli Castle

- Inngang til Duomo di Siena

- Hotellskatt
- Engelsktalende lokalguide, Stefano Spinetti
- Teknisk reiseleder, Hege Tokerud

 

Tips er ikke inkludert – vi samler inn EUR 20 fra hver

Tillegg for enkeltrom kr 3750,- (begrenset antall rom)

Bosteder:

Hotel Pitti Palace, Firenze 4* - 2 netter
Villa Cesi, Impruneta 4* - 1 natt
Albergo del Chianti, Greve in Chianti 3* - 2 netter
Palazzo Leopoldo, Radda 4* - 1 natt
Hotel Minerva, Siena 3* - 1 natt

 

På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng, 5 dager i strekk.
Bagasjen blir kjørt fra hotellet når vi starter om morgenen, og står klar på neste hotell når vi kommer fram på ettermiddagen. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger under vandringene.

 

Påmeldingsfrist senest 20. mars 2023.

Depositum kr 3000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Minimum antall deltakere er 14. Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program. 
Ønsker du fly til Oslo, kontakt TIL FOTS.

Vi tar forbehold om endringer i programmet på grunn av værmessige forhold.

 

Teknisk arrangør: TIL FOTS AS

bottom of page