top of page
A Kortet_lang_sort.png

Paradisøya Madeira

 

Opplev
•    Vandringer på ulike deler av øya 
•    Vår dyktige lokalguide deler øyas historie 
•    Monte Palace Tropical Garden
•    Funchal by med tradisjonsrikt marked
•    Madeiras høyeste topp Pico Ruivo 1862 moh
•    Besøk og smaking hos en produsent av Madeira vin
•    7 frokoster, 7 middager inkl. vin og 5 piknik lunsjer     

 

Bli med oss på en drømmereise til Madeira. Her finner du et mildt og behagelig klima året rundt, som gjør øya rik og frodig på vegetasjon. Unik med sine sterkt kontrasterende farger, sine raviner, bekker, fjell og hav. Her kan du fortsatt føle smaken av de "gode gamle dager”. Folk ser ut til å bli formet av landskapet; sterke som fjellet, men søte og varme som sin berømte vin. Vi inviterer deg med på en oppdagelsesferd til fots på øya.  Vi får vandringer i variert terreng fem av dagene, og skal nyte og lære om øyas historie. 

 

De første fire nettene bor vi på Hotel Estalagem do Vale som ligger ca. 30 km fra Funchal. Hotellet er et sjarmerende, historisk landsbyhus med idyllisk beliggenhet nær en laurbærskog.
De siste nettene bor vi på Hotel Jardim do Mar. Hotellet ligger i hjertet av den sjarmerende lille landsbyen ved samme navn, noen få meter fra stranden og omgitt av vakre klipper samt en fantastisk panorama over havet.

Offisielt oppdaget av portugisiske navigatører i 1419, ligger øygruppen Madeira i det østlige Atlanterhavet ca. 580 km fra kysten av Afrika. Funchal, den største byen, er en trivelig by rik på historie og tradisjon.

 
Bli med oss på en spennende tur til en fantastisk øy som du vil bære en lengsel etter å besøke igjen, og igjen.
Vår faste guide, Stefano Spinetti, er med oss hele veien. Han har guidet på Madeira de siste 25 årene, og snakker perfekt engelsk og portugisisk.

Vi skal vandre i oppover- og nedoverbakker i kupert terreng. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til dagens etappe. Turen passer ikke for deg med høydeskrekk.

I samarbeid med

A Kortet_lang_sort.png

MADEIRA 

17. - 24. NOVEMBER 2020

8 DAGER - 7 NETTER

 

PRIS PR. PERSON I DOBBELTROM KR 16 975,-

output-onlinepngtools.png
output-onlinepngtools.png
output-onlinepngtools.png

DAG 1, tirsdag 17. november: Oslo - Madeira
Avgang Oslo Gardermoen med Norwegian kl. 11:00 direkte til Funchal med ankomst kl. 15:05. Vi møter vår lokalguide, Stefano Spinetti, på Cristiano Ronaldo internasjonale lufthavn og kjører mot vårt bosted de første dagene, Estalagem do Vale. Her spiser vi middag. 


Måltider inkludert: MIDDAG: Hotell

DAG 2, onsdag 18. november: Levada da Ribeira da Janela/ Porto Moniz / Gruta de Sao Vicente
Vi starter med en panoramisk transportetappe i retning av nordkysten. Her går vi langs den vakre Levada da Ribeira da Janela, med liten høydeforskjell i en av øyas mest spektakulære og ville dal, alltid akkompagnert av vannføringen i den gamle levadaen ved vår side. Etter turen vil vi slappe av med et besøk i den hyggelige byen Porto Moniz, som er berømt for sine naturlige saltvannsbassenger. Vi avslutter dagen med å besøke Grutas de Sao Vicente. Besøket her varer ca. 1 time og er i regi av spesialiserte guider. Besøket er svært interessant i et geologisk perspektiv, i tillegg til at det er valgt spesiell musikk og belysning som gir en magisk stemning.

 

Oppstigning: 80m – Nedstigning: 80 m - Lengde: 10 km – Ca. tid: 3,5 timer
Måltider inkludert.: FROKOST - LUNSJ: piknik - MIDDAG: Hotell

Dag 3, torsdag 19. november: Boca da Corrida Marco e Fonte til Encumeada
Denne spektakulære turen går ved foten av de høyeste toppene på øya. For hvert steg vi tar og rundt hvert hjørne, åpenbarer det seg partier av skjønnhet og majestet. Dette er sannsynligvis den vakreste fotturen på øya!

Oppstigning: Vi starter på 1220 moh. Det høyeste punktet på ruten er på 1340 moh. og vi ender på 940 moh. - Lengde: 13 km – kupert løype - Ca.tid: 5,5 timer 
Måltider inkludert: FROKOST - LUNSJ: piknik - MIDDAG: Hotell

DAG 4, fredag 20. november: Monte og hagen Jardim Tropical og Funchal
Vi starter dagen med å kjøre opp til den pittoreske landsbyen Monte med sin kirke Nossa Senhora og med utsikt over bukten Funchal og over byen. Monte og dens historiske kirke anses som midtpunktet for hellige feiringer. 
Vi besøker “Jardim Tropical”, den mest fantastiske og varierte hagen på øya. I tillegg til et hav av blomster, planter og trær, får vi se mange kinesiske og japanske elementer, svaner og påfugler.
Den svimlende nedstigningen til Funchal kan du ta med taubanen, eller med en tradisjonell kurvflettet slede. En opplevelse utenom en vanlige…..

I sentrum av Funchal skal vi besøke det tradisjonsrike markedet "Mercado dos Lavradores". Her finner vi alt fra håndverksprodukter, sjeldne tropiske frukter og gastronomiske spesialiteter fra øya. Vi tar en spasertur i byen og ender i en vinkjeller. Her vår vi en omvisning og deretter kan vi nyte smaksprøver av Madeira vin. Lunsjen er på egen regning denne dagen, men du kan gjerne bli med reiselederne å spise.

Måltider inkludert: FROKOST -  MIDDAG: Restaurant

DAG 5, lørdag 21. november: Achada da Texeira - Pico Ruivo
Fra platået Achada går vi opp mot øyas høyeste topp Pico Ruivo, 1862 moh. I klarvær ser vi øya fra kyst til kyst. Det blir en kort tur i dag, men vi nyter omgivelsene og tar lunsj underveis. På vei tilbake, besøker vi Santana med sine typiske små hus. 
Etter dagens program drar vi videre til vårt neste bosted: Jardim do Mar.

Oppstigning 350 m - Lengde: 8,5 km - Ca. tid: 3:00 timer
Måltider inkludert: FROKOST - LUNSJ: piknik - MIDDAG: Hotell

DAG 6, søndag 22. november: Levada da Calheta - Prazeres - Vereda do Paul do Mar
Vi følger Levada da Calheta med en fantastisk utsikt over klippene og til havet nedenfor og helt til buktene Calheta og Jardim do Mar.
Fra Prazeres går vi nedoverbakke hele veien, til Paul do Mar. Nedstigningen går på en flott steinbelagt sti i juvet mellom Assomadouro og kaien i Paul do Mar. Den svinger mellom terrasserte eiendommer, holdt på plass av steinmurer og hvor det tidligere ble dyrket korn. Denne gamle stien var den eneste tilgangen befolkningen hadde til kysten. Vi tilbyr transport fra Prazeres til hotellet for dere som ikke ønsker den siste nedstigningen.

Flatt langs levadaen, deretter nedstigning: 500 m - Lengde: 15,5 km - Ca. tid: 5:00 timer
Måltider inkludert: FROKOST - LUNSJ: piknik - MIDDAG: Restaurant

DAG 7, mandag 23. november: Ponta Sao Lourenço
Vi begynner vår dag med en tur langs Ponta de Sao Lourenço på den østlige delen av Madeira. Dette er et naturreservat med vidunderlig panoramautsikt over Atlanterhavet og de flotte vulkanske klippedannelsene her.  Her finnes et egenartet landskap sammenliknet med resten av øya, og mange uvanlige plantearter kan beskues på nært hold. Jorda er tørr, bar og viser sin virkelige vulkanske opprinnelse. 
På vei tilbake stopper vi nær Quinta Grande, berømt for sin havklippe Cabo Girao , den nest høyeste i verden med sine 589 meter. Denne plattformen med glassgulv er et populært utkikkspunkt og som tar pusten fra en.
Ved foten av klippen finnes, forbløffende nok, et lite område av dyrket mark kalt Fajãs do Cabo Girão. 

Høydeforskjell: 350 m - Lengde: 7,5 km – Ca. tid: 4:00 timer
Måltider inkludert: FROKOST - LUNSJ: piknik - MIDDAG: Restaurant

DAG 8, tirsdag 24. november: Funchal Airport  –  Oslo Gardermoen
Etter en god frokost og  sen utsjekk fra hotellet setter vi kurs for flyplassen. Flyavgang med Norwegian kl. 15:50 direkte til Oslo med ankomst kl. 21:55.

Måltider inkludert: FROKOST

PRIS PR. PERSON KR 16 975,- 

- Norwegian Oslo-Funchal t/r inkl. flyskatt
- All fellestransport ifølge program
- Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost
- Utflukter og byvandringer ifølge program
- Guiding og foredrag ved Stefano Spinetti (engelsktalende)
- 7 frokoster, 7 middager og 5 piknik lunsjer
- Vin/mineralvann til middag (1/2 liter vann og 1/4 liter vin). Vann til lunsj.
- Teknisk reiseleder: Hege Tokerud

Tillegg for enkeltrom kr 1 800,-

Våre bosteder:
Hotel Estalagem do Vale - 4* (4 netter) 
Hotel Jardim do Mar - 3* (3 netter) 

 

Vi søker tilslutningsfly tur/retur Gardermoen på forespørsel.

Påmeldingsfrist 22. juni 2020.
Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Minimum antall deltakere er 13.
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Teknisk arrangør: TIL FOTS AS

bottom of page