top of page

Sicilia med Etna, Taormina, Siracusa og mye mer

Sicilia er en av Italias best bevarte hemmeligheter, med sin fascinerende geografi, rike historiske og kulturelle arv. Mange sivilisasjoner har de siste 2500 årene satt sitt preg på Sicilia: de gamle grekerne spredte templer og teatre; romerne, broer og akvedukter; araberne, moskeer og tårn; og normannerne, kirker og slott. Sicilianerne stopper ikke opp tross øyas tradisjoner. De har full fart inn i fremtiden. Hvem venter å finne kondomautomater foran middelalderkatedraler eller innbyggerne som demonstrerer mot sin mest kjente institusjon, Mafiaen.

Sicilias stormfulle historie og politiske liv gjenspeiles av øyas dramatiske landskap og klima. Landskapet domineres av steinete knauser og av Europas høyeste vulkan, Mt Etna. Det gir oss en påminnelse om at Sicilia hviler på kanten av den europeiske geologiske platen. På denne turen undersøker vi flotte turstier i det fjellrike landskapet, følger kyststier og vandrer på sidene av Mt. Etna - 3260 moh., det høyeste punktet på øya.

Sicilias fargerike fortid har etterlatt seg en spennende blanding av forhistoriske, greske og romerske gjenstander, sammen med bevis på bysantinske, arabiske, normanniske og spanske erobringer.

Lokalguide: Stefano Spinetti og teknisk reiseleder Hege Tokerud.

Velkommen med på en spennende vandretur ispedd historie, kultur, mat og vin.

 

Høydepunkter:

 • Taormina, Siracusa og Etna

 • 5 flotte vandringer

 • Savoca, innspillingssted for filmen ”Gudfaren”

 • Besøk på en vingård

 • Fullpensjon med vin, vann og kaffe til middagene

 • Sicilias søtsaker; besøk på konditori og sjokoladefabrikk

 

SICILIA 

17. - 24. OKTOBER 2020

8 DAGER - 7 NETTER

PRIS PR. PERSON I DOBBELTROM KR 20 995,-

output-onlinepngtools.png
output-onlinepngtools.png

Program

 

Dag 1 – lørdag 17. oktober:                Oslo Lufthavn -  Catania – Naxos

Flyavgang med KLM fra Oslo Lufthavn kl. 09:20. Mellomlanding i Amsterdam og videre til Catania med ankomst kl. 16:00. Her møter vi vår guide Stefano Spinetti. Transport i egen buss til vårt første hotell beliggende i Naxos området. Etter ankomst besøker vi Taormina, en ubeskrivelig skjønn by, beliggende på en klippetopp. Furutrær og blomster preger byen og en disig blå kystlinje strekker seg ut nedenfor. Det greske teateret fra det tredje århundret ved utkanten av klippen, er uten tvil det mest dramatisk beliggende teater på jordkloden. Vi fullfører besøket med noen bratte trinn opp fjellet mot det Romerske Odeon og middelalderslottet. Middag på hotellet.

 

Måltider inkludert: middag

 

Dag 2 – søndag 18. oktober:               Naxos – Alcantara Gorges - Taormina

Dette er dagen for å oppdage "Alcantara Gorges". Alcantara-elven har sin kilde 1250 moh. For flere tusen år siden ble elvebassenget blokkert av lavastrøm fra Etna. Da lavaen ble avkjølt raskere av vannet enn det ellers ville blitt, krystalliserte lavaen seg i form av kolonner. I løpet av tusenvis av år, har elven erodert kolonnene og laget en kanal. Vi får se de spektakulære kløftene og ravinene her, også den kjente "Gole dell'Alcantara" (Alcantara kløften). Vi spiser en lett lunsj i det tilhørende besøkssenteret. Etter vandringen returnerer vi til Taormina for å besøke det mest berømte konditoriet her. Sicilia har kanskje noen av de beste søte saker som finnes. Listen over søte spesialiteter er lang, og mange av kakene er laget med mandler og pistasjnøtter. Her skal vi smake på godsakene.

 

Oppstigning: 150m - lengde: 5 km - varighet:  2 timer
Måltider: frokost, lunsj og middag er inkludert

 

Dag 3 – mandag 19. oktober:              Rifugio Sapienza – Etna

I dag skal vi utforske Europas mest aktive vulkan, Etna. Vi vandrer langs kraterkanten og får se sporene etter de seneste utbruddene på nært hold. Senest i juni 2019 sprutet det glødende lava ut av nye sprekker i fjellet.

Vi kjører først til hytten Giovanni Sapienza. Derfra tar vi taubane opp til 2500 moh. En jeep shuttle tar oss videre opp til 2900 moh. Herfra er det ca 2 km (500 høydemeter) igjen før vi når den vestre delen av kraterkanten. Her kan vi beundre størrelsen av det sentrale krateret og ikke minst utsikten. Ruten fortsetter langs kanten inntil vi går nedover  og tilbake til utgangspunktet.

 

Oppstigning: 500m - lengde: 7,5 km (med forbehold om at turister har tilgang denne dagen)
Måltider: frokost, lunsjpakke og middag er inkludert

 

Dag 4 – tirsdag 20. oktober:               Monti Sartorius

I dag går vi en lett tur langs bakkene under Etna. Et nettverk av nydelige vandreruter har blitt til av størknet lava fra et stort utbrudd datert helt tilbake til 1865. Vegetasjonen har enda ikke tatt helt over her, og lavaen har dannet kjegleformede fjell kalt "de små knappene”. Vi har nydelig utsikt mot havet og Taormina underveis.

Turen fortsetter videre inn i mer frodig vegetasjon bestående av pinjetrær og annen vegetasjon som trives i frodig lavagrunn. Vi ender opp i et område kalt ‘eselryggen’.  

Dagens program avsluttes med at vi får se og høre legenden om ‘The Hundred Horse Chesnut’, det eldste og største kastanjetreet i verden, oppført i Guinness Rekordbok.

 

Oppstigning: 450 m - lengde: 10 km – ca. 4:00 timer

Måltider: frokost, lunsjpakke og middag er inkludert

 

Dag 5 – onsdag 21. oktober:               Castelmola – Savoca – Monte Venere - Taormina     

I dag skal vi besøke landsbyen Savoca som ble brukt som filmsett for Il Padrino, Gudfaren. Byen er regnet som en av vakreste landsbyene i Italia, med en autentisk, rolig og stemningsfull atmosfære. Etter å ha sett oss rundt i Savoca, går turen videre opp mot Monte Venere med panoramautsikt over øya, før vi begynner nedstigningen mot Taormina. Lunsj underveis.

 

Oppstigning: 250 m – nedstigning: 710 m -  lengde: 7 km – ca. 3:00 timer

Måltider: frokost, lunsjpakke og middag er inkludert

 

 

Dag 6 – torsdag 22. oktober               Taormina - Siracusa - Noto

I dag sjekker vi ut fra hotellet og forflytter oss sørover mot Noto. På veien stopper vi for å besøke et av Sicilias underverk: Siracusa.

En engelsktalende lokalguide viser oss den eneste byen i hele Magna Grecia (Stor Hellas), som motsto og beseiret athenerne og til slutt deporterte dem fra øya. Siracusa ble grunnlagt av grekere fra Korint på 700-tallet f. Kr. Her ser vi i tur og orden Apollo-templet, Piazza Arkimedes, Aretusa-fontenen, Aretusa-kilden og Castello Maniace helt på spissen av gamlebyen Ortigia, som er knyttet til resten av byen med en bro. Dette er den historiske hovedstaden på Sicilia og også fødestedet til matematikeren Akrimedes. Et besøk her blir som en reise gjennom historien fra de første bosetningene, til den hellenistiske verden, til østromerske eller bysantinske tradisjoner, fra den normanniske kulturen, til den spanske og barokken, for til slutt å ankomme vår moderne industrielle arkeologi.

 

Byvandring denne dagen

Måltider: frokost, lunsj og middag er inkludert

 

Dag 7 – fredag 23. Oktober                 Vendicari - Noto                                 

Om morgenen skal vi vandre i et av Europas vakreste våtmarksområder, naturreservatet Vendicari. Et paradis full av middelhavsflora, og et helt økosystem som lever uforstyrret. Landskapet er betagende. Tett vegetasjon som plutselig åpner seg mot havet, lange, gylne strender, svaberg og dypt hav. Vi kan beundre flamingoer, hegre og stork. Hundrevis av arter stopper faktisk her før de når hekkeplassene sine andre steder langt avsted.

Etter vandringen drar vi videre til en lokal gård, kjent for sin gode vin. Vi besøker i vinmarkene og kjelleren, etterfulgt av vinsmaking og en lett lunsj.

På ettermiddagen besøker vi juvelen i Sicilians barokk: Noto. Byen skylder sin formue til en tragisk hendelse, jordskjelvet som i 1693 som brakte ødeleggelse og død, men følgelig ga et stort løft til gjenoppbyggingen i midten av barokken.

Retur til hotellet.  Vi samles igjen til avskjedsmiddag på en lokal restaurant.

 

Oppstigning: 100 m -  lengde: 9 km – ca. 3:00 timer

Måltider: frokost, lunsj og avskjedsmiddag er inkludert

 

Dag 8 – lørdag 24. Oktober                 Modica – Catania - hjemreise

Etter frokost og utsjekk fra hotellet, besøker vi barokkbyen Modica. Byenes barokke arkitektur samsvares med den like barokke konfeksjonstradisjonen. Modica blir automatisk assosiert med sjokolade i hodet til de fleste italienere. Oppskriften er unik og har sin opprinnelse fra Aztekerne; kakaobønner bearbeides uten varme og tilsettes granulert sukker som gir sjokoladen sin kornete tekstur. Tradisjonelt sett smaksettes sjokoladen med kanel eller vanilje. Byen har også sin egen gourmet festival – ChocoModica. Vi besøker en av de eldste sjokoladefabrikkene for å smake, og kanskje kjøpe med noe av godsakene.

Fra Modica kjører vi tilbake til flyplassen i Catania. Flyavgang med KLM kl. 16:50. Mellomlanding i Amsterdam og videre til Oslo med ankomst kl. 22:35.

PRIS PR. PERSON KR 20 995,-

 • Rutefly Oslo Gardermoen – Amsterdam – Catania med KLM inkl. flyskatter

 • 5 netter i Taormina-området på 3-stjerners hotell i dobbeltrom

 • 2 netter i Noto-området på 3-stjerners hotell i dobbeltrom

 • 7 frokoster

 • 6 middager på hotell + 1 middag på restaurant

 • Mineralvann, lokal vin og kaffe under middagene

 • 6 lunsjer/pikniklunsjer med mineralvann

 • Besøk i vinkjeller med vinsmaking og lett lunsj på vingården

 • Besøk på sjokoladefabrikk i Modica

 • Besøk i et lokalt konditori i Taormina

 • Halvdag med engelsktalende lokalguide i Siracusa

 • Inngang til det greske teateret Siracusa

 • Inngang til Alcantara Gorges

 • Utflukt til Mount Etna med minibuss, jeep, taubane og lokal vulkanologisk guide

 • Privat buss under hele turen

 • Engelsktalende profesjonell turguide – Stefano Spinetti

 • Teknisk reiseleder fra TIL FOTS – Hege Tokerud

Ikke inkludert:

 • Tips (EUR 10 per person)

 

Tillegg for enkeltrom  (meget begrenset)        kr 2 450,-

 

Bosteder:

3 * hoteller i Taormina- og i Noto-området

 

På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng. Vi går på opparbeidede stier med variert underlag. Les dag-for-dag programmet. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til selve vandringsturen.  

 

Påmelding senest 1. juli 2020.
 

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Minimum antall deltakere er 15 og maksimum er 19.
 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program.  Vi tar også forbehold om endringer på grunn av vær- og vindforhold.

 

 

Teknisk arrangør: TIL FOTS AS

bottom of page