Copy of A Kortet_lang_sort.png

Sicilia med Etna, Taormina, Siracusa og mye mer

Sicilia er en av Italias best bevarte hemmeligheter, med sin fascinerende geografi, rike historiske og kulturelle arv. Mange sivilisasjoner har de siste 2500 årene satt sitt preg på Sicilia: de gamle grekerne spredte templer og teatre; romerne, broer og akvedukter; araberne, moskeer og tårn; og normannerne, kirker og slott. Sicilianerne stopper ikke opp tross øyas tradisjoner. De har full fart inn i fremtiden. Hvem venter å finne kondomautomater foran middelalderkatedraler eller innbyggerne som demonstrerer mot sin mest kjente institusjon, Mafiaen.

Sicilias stormfulle historie og politiske liv gjenspeiles av øyas dramatiske landskap og klima. Landskapet domineres av steinete knauser og av Europas høyeste vulkan, Mt Etna. Det gir oss en påminnelse om at Sicilia hviler på kanten av den europeiske geologiske platen. På denne turen undersøker vi flotte turstier i det fjellrike landskapet, følger kyststier og vandrer på sidene av Mt. Etna - 3260 moh., det høyeste punktet på øya.

Sicilias fargerike fortid har etterlatt seg en spennende blanding av forhistoriske, greske og romerske gjenstander, sammen med bevis på bysantinske, arabiske, normanniske og spanske erobringer.

Lokalguide: Stefano Spinetti og teknisk reiseleder Hege Tokerud.

Velkommen med på en spennende vandretur ispedd historie, kultur, mat og vin.

 

Høydepunkter:

  • Taormina, Siracusa og Etna

  • 5 flotte vandringer

  • Savoca, innspillingssted for filmen ”Gudfaren”

  • Besøk på vingårder

  • Fullpensjon med vin, vann og kaffe til middagene

  • Sicilias søte saker

Turen arrangeres i samarbeid med: 

Copy of A Kortet_lang_sort.png

 

SICILIA 

15. - 22. OKTOBER 2022

8 DAGER - 7 NETTER

PRIS PR. PERSON I DOBBELTROM KR. 22 900,-

output-onlinepngtools.png
output-onlinepngtools.png

Program

 

Dag 1 – lørdag 15. oktober:    Oslo Lufthavn - Catania – Taormina

Flyavgang med Norwegian fra Oslo Lufthavn kl. 14:20 direkte til Catania med ankomst kl. 17:55. Her møter vi vår guide Stefano Spinetti. Transport i egen buss til Hotel Villa Esperia i Taormina Mare. Etter innsjekking samles vi til velkomstmiddag.

 

Måltider inkludert: middag

 

Dag 2 – søndag 16. oktober:    Savoca

Den vakre festningsbyen Savoca ligger 300 moh. i provinsen Messina, og er kjent for å ha blitt brukt som filmsett for Francis Ford Coppola sin film ‘Il Padrino’, Gudfaren. Byen er spesiell, med en autentisk, rolig og stemningsfull atmosfære. Vi går på oppdagelsesferd i landsbyen som bl.a. inkluderer tre kirker og et kloster. Lunsj inntas under besøket.

 

Måltider: frokost, lett lunsj og middag er inkludert

 

Dag 3 – mandag 17. oktober:    Hotellet - Taormina – Castelmola – Taormina - hotellet

Vi starter dagens vandring fra hotellet ved stranden, opp til Taormina, langs ’sentiero dei Saraceni’, Sarasenernes sti, til vi når Castelmola en av de vakreste landsbyene i Italia. Når vi ankommer Mount Venere blir vi belønnet med den mest panoramiske utsikten på hele øya. Det var her David Herbert Lawrence fullførte manus til boken ’Lady Chatterleys elsker’.     

Pizza lunsj underveis, før vi går ned igjen til Taormina.

 

Om ettermiddagen besøker vi den historiske delen av Taormina, en ubeskrivelig skjønn by, som ligger på en klippetopp 200 moh. Furutrær og blomster preger byen og en disig blå kystlinje strekker seg ut nedenfor. Vi får en guidet tur i det greske teateret fra det tredje århundret, som ligger ved utkanten av en klippe. Uten tvil det mest dramatisk beliggende teater på kloden. 

 

Opp- og nedstigning: 480 m - lengde: 7,5 km – ca. 3:30 timer

Måltider: frokost, lunsj og middag er inkludert 

 

Dag 4 – tirsdag 18. oktober:    Monti Sartorius 

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet i Taormina.

 

I dag går vi en lett tur langs bakkene under Etna. Et nettverk av nydelige vandreruter har blitt til av størknet lava fra et stort utbrudd datert helt tilbake til 1865. Vegetasjonen har enda ikke tatt helt over her, og lavaen har dannet kjegleformede fjell kalt "de små knappene”. Vi har nydelig utsikt mot havet og Taormina underveis.

Turen fortsetter videre inn i mer frodig vegetasjon bestående av pinjetrær og annen vegetasjon som trives i frodig lavagrunn. Vi ender opp i et område kalt ‘eselryggen’. 

 

Vi avslutter dagens program med et besøk på vingården Murgo - Tenuta San Michele. Her blir det vinsmaking.

Etter besøket kjører vi til vårt neste bosted, Hotel Le Pendici i Nocolosi. Etter en pause møtes vi igjen til felles middag på en lokal restaurant.

 

Oppstigning: 210 m - lengde: 7 km – ca. 3:30 timer

Måltider: frokost, lunsjpakke, vinsmaking og middag er inkludert 

 

Dag 5 – onsdag 19. oktober:    Rifugio Sapienza – kraterkanten av Etna

I dag skal vi utforske Europas mest aktive vulkan, Etna. Vi vandrer langs kraterkanten og får se sporene etter de seneste utbruddene på nært hold. Senest i februar 2021 sprutet det glødende lava ut av nye sprekker i fjellet.

Vi kjører først til hytten Giovanni Sapienza. Derfra tar vi taubane opp til 2500 moh. En jeep shuttle tar oss videre opp til 2900 moh. Herfra er det ca 2 km (500 høydemeter) igjen før vi når den vestre delen av kraterkanten. Her kan vi beundre størrelsen av det sentrale krateret og ikke minst utsikten. Ruten fortsetter langs kanten inntil vi går nedover og tilbake til utgangspunktet.

 

Oppstigning: 500m - lengde: 7,5 km (med forbehold om at turister har tilgang denne dagen)
Måltider: frokost, lunsjpakke og middag er inkludert.

 

Dag 6 – torsdag 20. oktober:    Nicolosi - Noto

I dag sjekker vi ut fra hotellet og forflytter oss sørover mot Noto, og vårt neste bosted; Hotel Villa Felicia. 

 

Vi besøker juvelen i Siciliansk barokk: Noto. 

 

Noto er en arkitektonisk supermodell, en by så nydelig at du kanskje forveksler den med et filmsett. Byen har et av Sicilias vakreste historiske sentre. Vi går langs Corso Vittorio Emanuele, en elegant gangvei flankert av spennende barokke palasser og kirker. Strålende når som helst på dagen, men spesielt hypnotisk tidlig på kvelden, når bygningene i rødt gull ser ut til å gløde med et mykt indre lys.

 

Byen skylder sin formue til en tragisk hendelse, jordskjelvet som i 1693 som brakte ødeleggelse og død, men følgelig ga et stort løft til gjenoppbyggingen i midten av barokken.

 

Byvandring denne dagen

Måltider: frokost, lunsj og middag er inkludert

 

Dag 7 – fredag 21. oktober:    Vendicari - Noto                                                  

Om morgenen skal vi vandre i et av Europas vakreste våtmarksområder, naturreservatet Vendicari. Et paradis full av middelhavsflora, og et helt økosystem som lever uforstyrret. Landskapet er betagende. Tett vegetasjon som plutselig åpner seg mot havet, lange, gylne strender, svaberg og dypt hav. Vi kan beundre flamingoer, hegre og stork. Hundrevis av arter stopper faktisk her før de når hekkeplassene sine andre steder langt avsted. 

 

Etter vandringen drar vi videre til en lokal gård. Vi besøker vinmarkene og kjelleren, etterfulgt av smaking og en lett lunsj.

Retur til hotellet.  Vi samles igjen til avskjedsmiddag på en lokal restaurant.

 

Høydeforskjell: 50 m - lengde: 10 km – ca. 5:00 timer

Måltider: frokost, lunsj og middag er inkludert

 

Dag 8 – lørdag 22. oktober:    Noto -  Siracusa - Catania - hjemreise

Etter frokost og utsjekk fra hotellet, besøker vi et av Sicilias underverk: Siracusa. 

En engelsktalende lokalguide viser oss den eneste byen i hele Magna Grecia (Stor Hellas), som motsto og beseiret athenerne og til slutt deporterte dem fra øya. Siracusa ble grunnlagt av grekere fra Korint på 700-tallet f.Kr. 

Her ser vi i tur og orden Apollo-templet, Piazza Arkimedes, Aretusa-fontenen, Aretusa-kilden og Castello Maniace helt på spissen av gamlebyen Ortigia, som er knyttet til resten av byen med en bro. Dette er den historiske hovedstaden på Sicilia og også fødestedet til matematikeren Arkimedes. Et besøk her blir som en reise gjennom historien, fra de første bosetningene til den hellenistiske verden, til østromerske eller bysantinske tradisjoner, fra den normanniske kulturen, til den spanske og barokken, for til slutt å ankomme vår moderne industrielle arkeologi.

 

Fra Siracusa kjører vi tilbake til flyplassen i Catania. Flyavgang med Norwegian, kl. 18:55 direkte til Oslo Gardermoen med ankomst kl. 22:35.

 

Måltider: frokost og lunsj er inkludert.

PRIS PR. PERSON KR. 22 900,-
(uten A-kortet kr. 23 900,-)

• Direktefly Oslo Gardermoen – Catania tur/retur med Norwegian, inkl. flyskatter
• 3 netter på Hotel Villa Esperia i Taormina- delt dobbeltrom

• 2 netter på Hotel Le Pendici i Nicolosi – delt dobbeltrom

• 2 netter i Hotel Villa Felicia i Noto - delt dobbeltrom

Fullpensjon:

• 7 frokoster, 3 middager på hotell, 4 middag på restaurant, 6 lunsjer

• Drikke til middagene: 2 glass lokal vin, vann og kaffe

• Drikke til lunsjene: vann

• Besøk i vinkjeller med vinsmaking og lett lunsj 

• Halvdag med engelsktalende lokalguide i Siracusa

• Inngang og lokalguide i det greske teateret i Taormina

• Utflukt til Mount Etna med minibuss, jeep, taubane og lokal vulkanologisk guide 

• Privat buss under hele turen 

• Engelsktalende profesjonell turguide – Stefano Spinetti

• Teknisk reiseleder fra TIL FOTS – Hege Tokerud

 

Ikke inkludert:

• Tips EUR 15 per person

 

Tillegg for enkeltrom (meget begrenset)  kr 2450,-
 

Bosteder:

Hotel Villa Esperia, Taormina

Hotel Le Pendici, Nicolose

Hotel Villa Felicia, Noto

 

På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng. Vi går på opparbeidede stier med variert underlag. Les dag-for-dag programmet. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til selve vandringsturen.  

 

Påmelding senest 15. august 2022.

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Minimum antall deltakere er 10 og maksimum er 16.
 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program.  Vi tar også forbehold om endringer på grunn av vær- og vindforhold.

Teknisk arrangør: TIL FOTS AS