Skottland med Isle of Mull og Fort William, en vill og vakker vandretur

Bli med på en spesiell tur til Skottland - et land av myter og tradisjoner og med vill, vakker og isolert natur. Vi skal vandre på Isle of Mull og i fjellene i det skotske høylandet.

 

Vi starter på Isle of Mull, den nest største øya i Indre Hebridene. Den trivelige og fargerike havnebyen Tobermory er vår base. Øya er kjent for sitt rike dyreliv med hval, delfin og havørn.

Vi besøker øya Iona, Duart Castle og smaker skotsk whisky i verdensklasse.

 

Vi fortsetter mot Fort William. I høylandet finner du det genuine Skottland, bestående av enorme enger av lyng og bølgende åser, majestetiske og imponerende steinete fjellmassiver og dype daler med mørke og truende innsjøer. Overalt finnes bevis på en krigersk fortid og folk som har forlatt sine slott. Legendene, mytene og tradisjonene fascinerer fremdeles oss som reiser hit.

 

Under oppholdet i Fort William skal vi selvsagt til toppen av det høyeste fjellet på de britiske øyer, Ben Nevis.  Vi går også den legendariske turen gjennom to pass; Lairig Eilde og Lairig Gartin i området Glen Coe. Alle skotter vet hva som hendte i dette området fredag 13. februar 1692. Denne historien får du selvsagt høre.

 

Bli med oss på en eventyrferie der vi utforsker alt dette og mer til!

 

Vår lokalguide på turen er Stefano Spinetti. Han har store kunnskaper innenfor feltene biologi og arkeologi. Han har over 25 års erfaring som leder av fjellturer og vandreturer på alle kontinent. Stefanos kunnskaper, engasjement, formidlingsevne og smittende humør kommer alltid våre gjester til gode.

 

På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng. Den lengste dagsetappen er på 17 km med en varighet på ca. 8 timer. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til selve vandringsturen. Vi går på gode stier, og underlaget består av grus, stein og gress. På turen til Ben Nevis er det delvis ulendt med store steiner i stien. Fjellstøvler er absolutt nødvendig. Ta gjerne med staver.

Turen arrangeres i samarbeid med 

SKOTTLAND 

5. - 11. AUGUST 2023

7 DAGER - 6 NETTER

PRIS PR. PERSON I

DOBBELTROM under utarbedelse

output-onlinepngtools.png
output-onlinepngtools.png
output-onlinepngtools.png

PROGRAMMET

 

Dag 1 - lørdag 5. august     OSLO - EDINBURGH – TOBERMORY/ISLE OF MULL
Avgang fra Oslo Gardermoen kl.   til Amsterdam og videre til Edinburgh med ankomst kl.  , lokal tid. Her møter vi vår lokalguide og setter kursen for Oban. Kjøreturen tar ca. 2 t 45 min. Vi får litt tid i Oban før fergeavgang og etter ca. 1 times seiling ankommer vi Craignure, Isle of Mull. Vi kjører videre mot Tobermory og vårt bosted, Park Lodge Hotel.

 

Måltider: middag er inkludert.

 

Dag 2 - søndag 6. august     ARDMORE OG GLENGORM

Vi drar nordover fra Tomermory for å starte vår vandring i åpent lende og langs gode stier, hvor myrlandskapet gir flott utsikt over til den avsidesliggende halvøya Ardnamurchan og til øya Coll. Vi ankommer Ardmore Bay, hvor vi både kan nyte vår piknik lunsj og beundre fuglelivet.

Tilbake i Tobermory tar vi en ’wee dram’ under besøket i øyas eneste whisky destilleri.

 

Oppstigning: 405m - lengde: 12km - varighet: 4:00 timer
Måltider: frokost, lunsjpakke og middag er inkludert.

 

Dag 3 – mandag 7. august    IONA , THE HOLY ISLAND

Etter frokost starter vi med en transportetappe langs naturskjønne veier, til passasjerfergen som tar oss til øya Iona.

Den irske munken St. Columba ankom øya i 563. Han fikk bygget et kloster her, og det utviklet seg et sentrum for keltisk misjon og kultur som spilte en viktig rolle i kristningen av Skottland og av angelsakserne i det nordlige England.

 

Vi utforsker øya, og får se de fire kystene med ulikt landskap, men alle med fantastisk utsikt.

 

Oppstigning: 210m - lengde: 14km - varighet: 5:00 timer
Måltider: frokost, lunsjpakke og middag er inkludert

 

Dag 4 – tirsdag 8. august     DUART CASTLE – OBAN – FORT WILLIAM

Vi drar mot sør for å besøke Duart Castle, hjemmet til klanen McLean, bygget av Chief Lachlan Lubanach Maclean for mer enn 700 år siden, beliggende på en høyde ved enden av en halvøy som stikker inn i Sound of Mull.

Slottet huset blant annet filmsettet for filmen "Entrapment" med Sean Connery.

Etter besøket drar vi til fergen i Balmeanach for deretter å ankomme Lochaline etter 35 minutters seiling. Herfra tar det ca. 90 minutter langs en naturskjønn rute til Fort William. Vi sjekker inn på det intime og hyggelige Hotel Guisachan House sentralt i Fort William.

 

Måltider: frokost, lunsjpakke og middag er inkludert.

 

Dag 5 – onsdag 9. august      BEN NEVIS
Storbritannias høyeste fjell, Ben Nevis, er målet i dag. Vi skal stige fra 20 til 1345 moh. Vi følger det berømte Pony sporet til toppen, den enkleste og mest populære ruten. Vi nyter medbrakt lunsj underveis. Turen begynner på Achintee på østsiden av Glen Nevis ca. 2 km fra Fort William sentrum. Vi klatrer bratt til salen ved Lochan Meall også kjent som en ”halvveis-sjø" på 570 moh., deretter stiger det de gjenværende 700 meter opp den steinete vestflanken av Ben Nevis i en serie av sikksakk svinger. Stien er vedlikeholdt i hele sin lengde, men løs steinrøys, steiner og småstein kan gjøre den glatt i regnvær. Vi tar tiden til hjelp og holder et rolig tempo. Takket være at vi går sikksakk er det ikke veldig bratt, bortsett fra i det innledende stadiet av ruten. På toppen finner vi ruinene av et observatorium som var bemannet mellom 1883 og 1904.

 

Man bør være klar over at nedstigningen er relativt anstrengende for knærne. Temperaturen på Ben Nevis ligger på mellom 3 og 7 grader i august måned. Husk lue i sekken!

 

Vel nede tar vi en velfortjent hvil på den hyggelige Ben Nevis Inn Pub, kjent for sin tradisjonsrike og velsmakende mat.

 

Oppstigning: 1325m - lengde: 17 km - varighet: 8 timer – opp og ned samme vei.

Måltider: frokost og lunsjpakke er inkludert

 

Dag 6 – torsdag 10. august    GLEN COE og THE LOST VALLEY, to fjellpass
Dette er trolig den mest imponerende vandreturen i området og blant mange regnet som det vakreste landskapet i Skottland. I dag når vi høydene kjent som Buachaille amd Loch Etive Beag på gælisk.
Vi går gjennom to pass; Lairig Eilde og Lairig Gartin. Når vi kommer til toppen, blir vi belønnet med en fantastisk utsikt over sjøen og omkringliggende topper.

 

Oppstigning: 680m - lengde: 14,5km - varighet: 5:30 timer - SLØYFE.
Måltider: frokost, lunsjpakke og middag er inkludert

 

Dag 7 – fredag 11. august   FORT WILLIAM – EDINBURGH - OSLO
Etter frokost og utsjekk fra hotellet, tar bussen oss tilbake til Edinburgh og flyplassen.

Flyavgang med kl.  til Amsterdam og videre til Oslo Gardermoen med ankomst kl. .

 

Måltider: frokost er inkludert.

PRIS PR. PERSON under utarbeidelse

- Rutefly inkl. flyskatter
- Fellestransport i følge program (buss og ferger)
- Overnatting i dobbeltrom
- Vandringer og inngangsbilletter i følge program
- 6 frokoster / 6 lunsjpakker / 5 middager ekskl. drikke
- Tobermory Destillery

- Duan Castle
- Engelsktalende guide, Stefano Spinetti
- Teknisk reiseleder, Hege Tokerud

 

Ikke inkludert:

- lunsj dag 1 og middag dag 5 (det gis tilbud om å spise med reiselederne)

- drikke til maten

- tips GBP 10 pr. person

 

Tillegg for enkeltrom (begrenset)  under utarbeidelse
 

Hoteller:

Park Lodge Hotel, Tobermory

Hotel Guisachan House, Fort William

 

På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng.
Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til selve vandringsturen.  

 

Påmelding 3 måneder før avreise.
 

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Minimum antall deltakere er 10 og maksimum er 15.
 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program.  Vi tar også forbehold om endringer på grunn av vær- og vindforhold.

Teknisk arrangør: TIL FOTS